Contact

Levien Willemse

Voor een goede foto over een mooi onderwerp hoef je niet de halve wereld af te reizen. De uitdagende, interessante onderwerpen vind je, als je goed kijkt, om de hoek; in mijn eigen stad dus: Rotterdam! 

En dát is een van de redenen waarom ik hier al zoveel jaar met heel veel plezier werk. Deze dynamische wereldhavenstad heeft zoveel te bieden, dat ik er als inwoner, maar zeker ook als fotograaf niet op uitgekeken raak en steeds weer nieuwe invalshoeken vind. Het ene moment werk ik in het hippe, dynamische centrum, het andere moment in een van de rauwere wijken of in de altijd weer imposante haven.

Rotterdamse opdrachtgevers
Zo heb ik in samenwerking met de gemeente Rotterdam drie boeken mogen maken over de Hef, de Willemsbrug en de Maastunnel. En voor het Erasmus MC legde ik de nieuwbouw van a tot z vast. Kortom, het is mooi om op deze manier betrokken te zijn bij je eigen stad.
 
Sociale fotografie, en dan met name onderwijs en gezondheidszorg, is mijn specialiteit. Maar ik voel me ook als een vis in Rotterdamse water als straat- en portretfotograaf. Ik denk dat zeker de helft van mijn werk bestaat uit het maken van portretten. Er is niets leuker dan op stap te gaan met je camera op weg naar iemand die ik ga portretteren. Of dat iemand bij mij langskomt in de studio. Ik voel dan altijd een lichte spanning. Wat gaat er gebeuren tussen mij en die persoon? Gaat er überhaupt iets gebeuren? Ben ik in staat contact te maken? Is het licht oké? Kan ik de omstandigheden zo naar mijn hand zetten dat ik met een goed portret thuis kom? Uiteraard valt het altijd reuze mee. Mijn beelden werk ik af in Lightroom en Photoshop. Ik geef mijn opdrachtgever altijd een ruime selectie om uit te kiezen. En als ze het lastig vinden om een keuze te maken, help ik ze daar graag bij!